BejelentésKönyv István János grafikusművész
Honlapja

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Könyvtárat alapítanának Székelyföldön, pontosan Székelybőn a simontornyaiak.

Nem kevesebbre vállalkoztak a simontornyaiak – az élen Könyv István Jánossal, az önkormányzat kulturális bizottságának elnökével –, mint arra, hogy könyvtárat alapítanak Székelyföldön.

Partnertelepülésük, Nyárádszereda, s a mellette lévő kis falu, Székelybő kap simontornyai segítséget. Nemrég épült ott egy kultúrház, könyvtárral, melyben még nincsenek könyvek. Könyv István Jánosék gyűjtést szerveznek a tavasszal és reményeik szerint a nyáron már több száz könyvvel utazhatnak Székelybőre.(teol.hu)

 

Székelybő Falunap 2010. augusztus 7.

Megemlékezés az I.II. Világháborús áldozatokról

Faluzászló adományozása

A Faluzászló megáldása

A Faluházban kialakított Könyvtár átadási ünnepsége

2009-ben itt lehettem az erdélyi Székelybőn, akkor amikor a fény madárnak a magyarság ősi szent madarának a Turulnak szobrát avatták. Emlékezésként a két világháború székelybői halottaira, hogy az Ő áldozathozatalukból erőt merítve jövőt tervezzenek. A falú népe megőrízte hitét, magyarságát és immár a jövőbe tekint. A százlelkes kisfalú megható igyekezete a magyarságuk megtartására, őseik földjén, megható, felemelő és példaértékű. A szeretet összekovácsoló ereje és a Székelybőért Egyesület igyekvő, cselekvő az otthon melegét megőrző tettei indítottak arra, hogy fogadalmat tegyek. Fogadalmat, ott amikor a százlelekes kisfalú apraja, nagyja "elfért kettő rózsabokor árnyékában" a szoboravató ünnepségen. Megfogadtam, hogy a felújított Művelődési Házba tervezett Könyvtár megvalósításában segíteni fogok. Mert arra már pénz nem jutott sem a falunak, sem az egyesületnek. Sokan támogatták elképzelésemet, simontornyai diákok, tanárok, cégek, magánszemélyek, iskolák, és Könyvtárak. Tolna megyéből. Televíziók, rádiók, a sajtó és jó érzésű magánemberek. Sokan segítettek, hogy most az átadó ünnepségen itt lehetünk mi Simontornyaiak is segíthettünk és Székelybő lakóival együtt ünnepelhetjük, hogy a kisfalunak mától van Könyvtára.

(Adomány indoka -az Adománylevél szövegéből Könyv István János Simontornya Város O.K.S.bizottsága elnöke)

 

 

 

A Könyvtár átadási ünnepségen beszédet mondok.


Dászkel László polgármester úr beszéde


A Könyvtár avató pillanata. A szalagot helyi fiatalok vágták át és vették birtokba az olvasótermet.


Cseresnyés Pál a Securitate börtönében a Marosvásárhely-i események után hat év poklot megjáró hős. A róla szóló könyvet dedikálja nekem.


 

 

A Könyvtár birtokbavétele.


 


Könyv István J. az Adománylevéllel.


 

 

 

Szente Kinga a Székelybőért Egyesület elnöke és Könyv István János Simontornya Városa nevében aláírják a testvérváros adománylevelét.


 

 

 

Az Adománylevél szövege

Ezennel a mai napon, 2010. augusztus 7.-én szombaton  Székelybő Falunapján átadom a Székelybőért Egyesületnek, azon keresztül a kisfalú minden lakójának azt a könyvgyűjteményt amit Simontornya Város gyűjtése eredményeként a létrehozandó Könyvtárnak adományoz. Az adományért pénzt nem kérünk. Amit kérünk az az, hogy olvasva őrízzék a magyar kultúrát és merjenek nagyot álmodni! A könyveket olvasva legyenek Önök is hősök. Mert a könyv több mint a film. A filmben készen adják a hősöket de a könyvek történeteibe fantáziánkkal betakarózva, magunk válhatunk hősökké. Kerüljenek ki olyan fiatalok Székelybőről e könyvek segítségével megerősített akarattal, akaik méltán viszik tovább településük jóhírét.

Az Isten segítse Önöket, segítse Székelyföldet, segítse Magyarországot!

2010. október 21.-én Szente Kingától a Székelybőért Egyesület elnökétől kaptam meg ezt a kis filmösszeállítást ami e kis magyar falú ünnepén készült.

A linkre kattintva megtekinthető:

http://www.youtube.com/watch?v=eZm8r2MH5c8

 Képgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Üzenőfal


Név:

Üzenet:
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!